GLOBAL WORLD TRENDS AND INVESTMENT PRIORITIES OF HOTEL RESTAURANT BUSINESS

  • Yu. Chyrychenko University of Customs and Finance
Keywords: hotel and restaurant business, tourism business, innovation platform, investment strategy of national development, priorities of national economy development

Abstract

The Global world technological trends of hotel and restaurant business have been systematized and the basic principles of constructing an innovative platform for hotel and restaurant business have been formulated. A factor analysis of modern trends of the hotel and restaurant business has been carried out. It has allowed building a matrix of the innovative platform of hotel and restaurant business. The usage such approach as factor analysis has allowed to identify the four main factors influencing the development of hotel and restaurant business. These are the next factors: mobile technology, business technology (Technology In Properties), marketing innovation, Big Data and API (Application programming interface). The fact of existence of the innovation platform represents a separate investment’s interest. Investment features of the proposed innovation platform for hotel and restaurant business require further research and should become a priority for both the regional community and for the state investment regulation process.

References

Чириченко Ю. В. Дослідження сутності поняття «інвестиційні ринки» / Ю.В. Чириченко // Сталий розвиток. – 2016. – № 3 (32) – С. 114–120.

Chyrychenko Yu. V. Certain philosophical issues of the Ukrainian international investment

process / Yu. V. Chyrychenko // Науковий погляд: економіка та управління. – 2016. – № 1(55). – С. 46–51.

Чириченко Ю.В. The international investment activities: systematicanalysisofcategoricalapparatus / Ю.В. Чириченко // TheBullettenoftheAcademy. The serius “Economics”. – 2014. – № 2 (52). – С. 60–65. 4. Сайт Державної Служби статистики. Інтернет ресурс. Режим доступу http://www.ukrstat.gov.ua

Чириченко Ю.В. Окремі концептуальні засади зовнішньої торгівлі продовольчою

продукцією: «вікно можливостей» розвитку продовольчої сфери України / Ю.В. Чириченко // Наукові праці Полтавської державної аграрної академії. – 2013. –№ 1 (6). – Т.2. – С. 65–73.

Чириченко Ю. В. Теоретичні аспекти дослідження регіональних інвестиційних ресурсів / Ю. В. Чириченко // Економічний простір. – № 113. – 2016 – С. 120–126.

Чириченко Ю.В. Проблеми створення та функціонування індустріальних парків: аналіз та імплементація світового досвіду / Ю.В. Чириченко, О.К. Котко // Вісник академії митної служби України. Серія «Економіка». – №1 (51). – 2014. – С. 74–82.

Чириченко Ю.В. Прямі іноземні інвестиції в галузевому розрізі / Ю.В. Чириченко // Економічний простір. – № 84. – Дніпропетровськ: ДВНЗ "ПДАБА", 2014

додає. 46–56.

Інтернет портал travel.usnews.com [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Режим доступу: https://travel.usnews.com (дата звернення 25.02.2018). – Назва з екрана.

Інтернет портал tnooz.com [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Режим доступу https://www.tnooz.com (дата звернення 25.02.2018). – Назва з екрана.

Інтернет портал impos.com.au [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Режим доступу https://impos.com.au (дата звернення 25.02.2018). – Назва з екрана.

Інтернет портал Airbnb.com [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Режим доступу: www.airbnb.com (дата звернення 25.02.2018). – Назва з екрана.

Інтернет портал accorhotels.group [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Режим

доступу www.accorhotels.group (дата звернення 25.02.2018). – Назва з екрана. 14. Інтернет портал Глобальна коммунікаційна платформа для бізнесу infobip.com

[Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Режим доступу https://www.infobip.com (дата звернення 25.02.2018). – Назва з екрана.

Інтернет портал mewssystems.com [Електронний ресурс] : [Інтернет-портал]. – Режим доступу www.mewssystems.com (дата звернення 25.02.2018). – Назва з екрана.

Article views: 523
PDF Downloads: 72
Published
2018-04-24
How to Cite
Chyrychenko, Y. (2018). GLOBAL WORLD TRENDS AND INVESTMENT PRIORITIES OF HOTEL RESTAURANT BUSINESS. Economic Scope, (132), 14-22. Retrieved from http://prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/27
Section
INTERNATIONAL ECONOMY AND CHANGES OF GEO-ECONOMIC SPACE