ВПЛИВ ПАНДЕМІЇ COVID-19 НА ГОТЕЛЬНУ ГАЛУЗЬ

  • Н. В. Корж Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету https://orcid.org/0000-0002-4901-3078
  • Н. В. Онищук Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету https://orcid.org/0000-0002-1635-0801
Ключові слова: готельний бізнес, пандемія, стратегії розвитку, трансформація бізнесу, державна підтримка

Анотація

Поширення інфекційного захворювання COVID-19 та карантинні умови суттєво вплинули і продовжують негативно впливати на туристичний та готельний бізнес, тому є необхідність дослідження впливу та наслідків спричинених світовою кризою на готельний бізнес, зокрема, створення умов для поступового виходу з рівня збитковості готельних підприємств та запобігання стагнації в галузі. Готельні заклади зіштовхнулися з новими проблемами: відсутність гостей, закриття, падіння доходів, безпека співробітників і гостей. Готельному бізнесу доведеться трансформуватися і розвиватися далі: створювати сектори сервісних апартаментів під управлінням міжнародних і локальних операторів, шукати нові форми співпраці, використовувати нові технології ведення бізнесу. Для виходу з кризи готельна галузь потребує підтримки від держави.

Посилання

Асоціація індустрії гостинності України. Офіційний сайт. URL: http://aigu.org.ua/ (дата звернення: 10.07.2020).

Всеукраїнська громадська організація «Асоціація малих готелів та апартаментів України». ВГО «АМГАУ». URL: https://vkursi.pro/card/vho-amhau-35142910 (дата звернення: 10.07.2020).

Ассоциация гостиниц и ресторанов Украины. URL: https://www.facebook.com/search/top/ (дата звернення: 10.07.2020).

Нездойминов С.Г. Гостиничный бизнес Украины в условиях рыночных реформ. Ars Administrandi. 2016. № 3. С. 97–106.

Галасюк С.С., Шикіна О.В. Організаційно-економічні засади функціонування малих готелів : монографія. Одеса, 2015. 281 с.

Давидова О.Ю. Формування системи інноваційного управління розвитком підприємств готельноресторанного господарства. Бізнес Інформ. 2017. № 11. С. 459–464.

Завідна Л.Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ, 2017. 600 с.

Матвійчук Л.Ю. Регіональні особливості розвитку готельного господарства в Україні. Економічні науки. 2016. Вип. 13. С. 265–273.

Мілашовська О.І., Гриняло А.В., Удут М.М. Інноваційний потенціал підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Економіка та суспільство. 2017. Вип. 8. С. 431–435.

The page. Офіційний сайт. URL: https://thepage.ua/ua/exclusive/sho-stanetsya-z-gotelyami-cherez-koronavirus (дата звернення: 10.07.2020).

The Association of hospitality industry of Ukraine. Official site. Available at: http://aigu.org.ua/ (accessed 10 Jule 2020).

All-Ukrainian public organization "Association of small hotels and apartments of Ukraine". VGO "AMGAU". Available at: https://vkursi.pro/card/vho-amhau-35142910 (accessed 10 Jule 2020).

The Association of hotels and restaurants of Ukraine. Available at: https://www.facebook.com/search/top/ (accessed 10 Jule 2020).

Nezdoyminov, S.G. (2016). Ukraine's hotel business in the context of market reforms. Ars Administrandi, no. 3, pp. 97–106. (in Russian)

Galasyuk, S.S., Shikina, O.V. (2015). Organizational and economic principles of operation of small hotels: monograph. Odessa, 281 p. (in Ukrainian)

Davydova, O.Yu. (2017). Formation of a system of innovative management of the development of hotel and restaurant enterprises. Biznes Inform, no. 11, рр. 459–464. (in Ukrainian)

Zavidna, L.D. (2017). Hotel business: development strategies: monograph. Kyiv, 600 p. (in Ukrainian)

Matviychuk, L.Yu. (2016). Regional features of hotel development in Ukraine. Ekonomichni nauky, iss. 13, pp. 265–273. (in Ukrainian)

Milashovska, O.I., Grynialo, A.V., Udut, M.M. (2017). Innovative potential of hotel and restaurant business enterprises. Ekonomika ta suspilstvo, iss. 8, pp. 431–435. (in Ukrainian)

The page. Official site. Available at: https://thepage.ua/ua/exclusive/sho-stanetsya-z-gotelyami-cherez-koronavirus (accessed 10 Jule 2020).

Переглядів статті: 2956
Завантажень PDF: 1270
Опубліковано
2020-07-07
Як цитувати
Корж, Н. В., & Онищук, Н. В. (2020). ВПЛИВ ПАНДЕМІЇ COVID-19 НА ГОТЕЛЬНУ ГАЛУЗЬ. Економічний простір, (156), 140-143. https://doi.org/10.32782/2224-6282/156-25
Розділ
ЕКОНОМІКА ТА УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ