ГОЛОВНІ АСПЕКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

  • Г.В. Разумова Придніпровська держана академія будівництва та архітектури
  • Е.З. Сорсорян Придніпровська державна академія будівництва та архітектури
Ключові слова: молодіжна політика, молодь, децентралізація, місцеве самоврядування, об’єднанні територіальні громади

Анотація

Визначено, що свідома та обізнана молодь є основою соціально-економічного розвитку територіальних громад та країни в цілому. Встановлено, що в сучасному суспільстві значно розширилися можливості для власного самовизначення й індивідуального розвитку, проте молоде покоління продовжує бути однією з найбільш вразливих та незахищених верств населення. В Україні на сьогоднішній день переважає централізований підхід до формування молодіжної політки. Мета дослідження – визначення основних напрямків формування молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації. Проаналізовано основні фактори, що впливають на формування освітнього і трудового потенціалу молоді. Представлено модель реалізації молодіжної політики та результати реалізації молодіжної політики в місті Дніпро в умовах децентралізації. На основі проведеного порівняльного аналізу закордонного та вітчизняного досвіду реалізації молодіжної політики на місцевому та загальнодержавному рівні, виявлено недоліки молодіжної політики в Україні та запропоновано заходи щодо їх усунення.

Посилання

Колесніченко Н. М. Становище молоді як одна з гуманітарних проблем нашого часу // Наукові праці: Науково-методичний журнал. – Т. 23., Вип. 10. Політичні науки. – Миколаїв: МДГУ ім. П. Могили, 2002. – С. 88-90.

Головатий М.Ф. Соціологія молоді: курс лекцій. – К., МАУП, 2006. – 304 с.

Павлишин М.І. Майбутнє України – в руках молоді // Україна в ХХІ столітті: концепції та моделі економічного розвитку. Матеріали доповідей V Міжнародного конгресу українських економістів. – Львів: ІРД НАН України. – С. 116-120.

Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації // Щорічна доповідь Президентові України, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України про становище молоді в Україні [Електронний ресурс] – Режим доступу: http://www.dsmsu.gov.ua/media/2017/11/16/9/Derjavna_dopovid_za_pidsymkami_2016_roky.pdf.

Социология молодежи: учебник для акад. бакалавр. / под ред. Р.В. Ленькова. – М.: Юрайт, 2015. – 416 с.

Модель реалізації молодіжної політики в умовах децентралізації. [Електронний ресурс] //Міністерство молоді та спорту України – Режим доступу: http://decentralization.gov.ua/news/7896.

Головенько В. А. Український молодіжний рух в алгоритмі суспільних процесів // Інформаційні матеріали для слухачів курсів підвищення кваліфікації працівників галузі Мінсім’ядітимолоді: у 4 кн. – К.: Державний ін-т проблем сім’ї та молоді, 2004. – 136 с.

Результати молодіжної політики в умовах децентралізації в місті Дніпро [Електронний ресурс] //Управління молоді,позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської

ради – Режим доступу: https://www.facebook.com/molod.npv.dmr/posts/2051561215117279.

Сторожук Р. Зарубіжний досвід реалізації молодіжної політики [Електронний ресурс] // Державне будівництво: Електронне наукове фахове видання. – 2006. – № 1. – Режим доступу: www.nbuv.gov.ua/e-journals/DeBu/2006-1/index.html.

Міжнародна молодіжна політика [Електронний ресурс] // Міністерство молоді та спорту України. – Режим доступу: http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/5596.

Переглядів статті: 129
Завантажень PDF: 67
Опубліковано
2018-04-24
Як цитувати
Разумова, Г., & Сорсорян, Е. (2018). ГОЛОВНІ АСПЕКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ МОЛОДІЖНОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ. Економічний простір, (132), 83-94. вилучено із http://prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/33
Розділ
ПРОБЛЕМИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТА РЕГІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ